Pentru lipie, porumb și caise: Amestecați făina, sarea, drojdia în bolul unui robot de bucătărie și folosind accesoriul pentru amestecare, mixați până când ingredientele se încorporează. Adăugați uleiul de măsline și iaurtul și cu ajutorul cârligului pentru frământare amestecați la viteză mică până când aluatul se adună într-o bilă de consistență moale. Aluatul ar trebui să se lipească ușor de fundul bolului în timpul frământării (dacă este nevoie, mai adăugați încet iaurt). Continuați să frământați pentru încă 5 minute.
Transferați aluatul într-un bol curat, acoperiți-l cu o folie de plastic și lăsați-l la dospit la temperatura camerei până când își dublează volumul, aproximativ 2 ore.
Puneți aluatul pe o suprafață de lucru presărată cu făină. Cu ajutorul unei raclete pentru aluat sau al unui cuțit, tăiați aluatul în 2 părți egale. (Ca alternativă, tăiați aluatul în 4 părți egale pentru a face lipii mai mici pentru fiecare persoană.) Faceți din fiecare bucată de aluat câte o bilă, apoi așezați-le pe o suprafață presărată cu făină, lăsând un spațiu de 5 cm între ele și acoperiți-le cu un șervet de pânză înfăinat. Lăsați aluatul la dospit la temperatura camerei până când își dublează volumul, aproximativ 2 ore.
Dacă folosiți un grătar pe bază de cărbuni, faceți focul cu mulți cărbuni. Când tot cărbunele este aprins și acoperit cu cenușă, scoateți-l și puneți tăciunele pe o parte a grătarului. Poziționați grătarul, acoperiți și lăsați să se preîncălzează timp de 5 minute. Dacă folosiți un grătar cu gaz, fixați jumătate din arzătoare la putere maximă și preîncălziți timp de 10 minute. Curățați și ungeți grătarul.
Lucrând pe rând cu fiecare bucată de aluat, cu mâinile înfăinate sau cu ajutorul unui sucitor, întindeți aluatul dându-i o formă de dreptunghi lungă cam de 25 sau 30 cm și lată de 15 cm (sau, dacă faceți 4 lipii, întindeți fiecare bilă de aluat dându-i o formă rotundă). Puneți lipiile direct deasupra părții fierbinți a grătarului. Coaceți-le, fără a le mișca, spărgând orice bulă mare de aer cu un cuțit sau cu tăișul unei spatule sau a unei palete pentru pizza, până când lipiile sunt ici-colo rumenite pe fund și au o culoare maro-aurie. Cu ajutorul unei spatule mari, palete pentru pizza sau clește, întoarceți lipiile și coaceți-le pe cealaltă parte până când se rumenesc. Luați pâinea de pe grătar și puneți-o pe un platou.
Ungeți cu puțin ulei jumătățile de caise sau de piersici și puneți-le pe grătar împreună cu porumbul. Coaceți-le până când apar urme de grătar pe ele, întorcându-le o singură dată, după ce le-ați lăsat 2-3 minute pe fiecare parte. Coaceți porumbul până când este ușor rumenit pe toate părțile, cam 10 minute. Puneți caisele și porumbul pe o farfurie. Când s-au răcit îndeajuns încât să le puteți manevra, feliați caisele și tăiați boabele de porumb de pe știulete.
Pentru salată: Într-un bol de mărime medie, amestecați zeama de lămâie și uleiul de măsline. Adăugați salata romană și busuiocul tocate și amestecați-le bine. Condimentați cu sare și piper după gust.
Pentru servire: Puneți cele 2 lipii mari sau cele 4 mai mici pe un platou de lemn. Puneți salată din plin între lipii. Peste ele adăugați feliile de caise coapte la grătar, porumbul, somonul afumat și avocado-ul. Folosiți un cuțit pentru pizza pentru a tăia lipiile în bucăți și serviți-le imediat.