Topiți untul într-o cratiță la foc mediu. Adăugați ceapa și prazul; căliți timp de 2 până la 3 minute, până când se înmoaie, dar fără să se rumenească. Adăugați cartofii, supa și apa. Aduceți la fierbere, apoi reduceți focul și fierbeți la foc mic cam 10 minute sau până când cartofii devin fragezi. Limpeziți sub apă rece orice urmă de gheață de pe codul de Alaska. Stingeți focul și adăugați ierburile și fructele de mare încet în lichid. Readuceți totul la fierbere la foc mic.
Îndată ce fierbe, acoperiți oala și mai gătiți supa 4-5 minute în cazul codului congelat și 2 minute pentru peștele proaspăt/refrigerat. Tăiați codul în bucăți mari; adăugați bucățile de somon afumat.
Amestecați amidonul de porumb cu 2-3 linguri din lapte. Adăugați mixul în restul de lapte; turnați laptele în cratiță. Încălziți, amestecând încet, până când sosul se îngroașă, este fierbinte și codul este gătit. Condimentați cu sare și piper după gust.
Sfatul bucătarului: Adăugați un pumn de mazăre sau boabe de porumb congelate (sau ambele) odată cu fructele de mare.