Pentru Cod file cu zmeură liofilizată
File-ul de Cod Alaska se filetează și se marinează cu sare pentru a elimina excesul de apă.
Se ține la frigider 30 de minute.
Se spală și se gătește în cuptor la 56oC, cu 30% umiditate, până file-ul ajunge la temperatura de 53oC
Se păstrează la cald.
Când se face servirea, se pune deasupra zmeură liofilizată.
Pentru castraveți murați
Castraveții se curată și se taie în cuburi de 5 mm / 5 mm.
Se marinează cu sare, zahăr, oțet și mărar.
După marinare se pun într-o pungă de vid și se videază la putere mare.
Procedura se poate repeta dacă este nevoie, până castraveții sunt murați și translucizi.
Se păstrează la rece.
Pentru piure de sfeclă
Sfecla se coace la cuptor în folie de aluminiu sau în crustă de sare.
Se curăță de coajă, se pasează în blender la viteză mare cu unt topit și se asezonează cu sare și piper alb. Recomandarea mea ar fi să nu faceți niciodată doar o porție. E nevoie de volum pentru blender.
Pentru sfeclă "baby" marinată
Baby sfecla se spală și se fierbe în apă cu sare până devine moale.
Se curață și se taie în bucăți de 1 cm.
Se marinează cu crema de oțet balsamic, sare/ piper, cimbru și ulei de floarea soareui, presat la rece.
Se păstrează la rece, iar pentru servire se folosește la temperatura camerei.
Pentru șalota marinată
Șalota curățată se taie pe jumătate și se arde cu torța.
Într-o tigaie se duce la punctul de fierbere șalota cu sucul de sfeclă, cimbru, zahăr și se condimentează cu sare și piper. Se păstrează la cald.
Pentru garnitură
Microplante