COD DE ALASKA CU CASTRAVEȚI MURAȚI

ȘI TEXTURI DE SFECLĂ. REȚETA LUI NICO LONTRAS
80
min
TIMPUL DE PREGĂTIRE
50
min
TIMPUL DE PREPARARE
624 KCAL /
1 PORȚIE
1 PORȚIE
REȚETE PENTRU SĂRBĂTORI
Cod Pollock de Alaska cu castraveți murați și texturi de sfeclă

INGREDIENTE

Cod de Alaska file cu zmeură liofilizată
  • 2 fileuri de cod Alaska, 60 g fiecare
  • 50 g de sare
  • 2 g de zmeură liofilizată
  • 100 g de sfeclă baby
  • Sare și piper după gust
  • 20 g de cremă de oțet balsamic
  • Ulei de floarea soarelui presat la rece
  • 5 g de cimbru
Castraveți murați
  • 200 g de castraveți
  • 10 g de sare
  • 10 g de zahăr
  • 10 ml de oțet
  • 5 g de frunze mărar
Piure de sfeclă
  • 100 g de sfeclă
  • Sare și piper după gust
  • 40 g de unt
Sfeclă baby marinată
  • 50 g de șalotă
  • 100ml suc de sfeclă
  • 5 g de zahăr brun
  • Sare și piper, după gust
  • 5 g de cimbru
Șalotă marinată
  • Microplante
Pentru garnitură
Pentru Cod file cu zmeură liofilizată
File-ul de Cod Alaska se filetează și se marinează cu sare pentru a elimina excesul de apă.
Se ține la frigider 30 de minute.
Se spală și se gătește în cuptor la 56oC, cu 30% umiditate, până file-ul ajunge la temperatura de 53oC
Se păstrează la cald.
Când se face servirea, se pune deasupra zmeură liofilizată.

Pentru castraveți murați
Castraveții se curată și se taie în cuburi de 5 mm / 5 mm.
Se marinează cu sare, zahăr, oțet și mărar.
După marinare se pun într-o pungă de vid și se videază la putere mare.
Procedura se poate repeta dacă este nevoie, până castraveții sunt murați și translucizi.
Se păstrează la rece.

Pentru piure de sfeclă
Sfecla se coace la cuptor în folie de aluminiu sau în crustă de sare.
Se curăță de coajă, se pasează în blender la viteză mare cu unt topit și se asezonează cu sare și piper alb. Recomandarea mea ar fi să nu faceți niciodată doar o porție. E nevoie de volum pentru blender.

Pentru sfeclă "baby" marinată
Baby sfecla se spală și se fierbe în apă cu sare până devine moale.
Se curață și se taie în bucăți de 1 cm.
Se marinează cu crema de oțet balsamic, sare/ piper, cimbru și ulei de floarea soareui, presat la rece.
Se păstrează la rece, iar pentru servire se folosește la temperatura camerei.

Pentru șalota marinată
Șalota curățată se taie pe jumătate și se arde cu torța.
Într-o tigaie se duce la punctul de fierbere șalota cu sucul de sfeclă, cimbru, zahăr și se condimentează cu sare și piper. Se păstrează la cald.

Pentru garnitură
Microplante

MOD DE PREPARARE

01
02
03
04
05
06

MAI MULTE REȚETE

COD DE ALASKA ÎN VIN MARSALA
160
min
SUPĂ CREMOASĂ
DE COD
DE ALASKA
45
min
COD DE ALASKA PRĂJIT
40
min
TOATE REȚETELE
CU COD
DE ALASKA
COD DE ALASKA ÎN VIN MARSALA
SUPĂ CREMOASĂ DE COD DE ALASKA
COD DE ALASKA PRĂJIT