Se preîncălzește cuptorul până la 100°C și se pregătește o tavă cu hârtie de copt. Se spală roșiile, se taie în jumătăți și se așază în tavă cu partea tăiată orientată în sus. Se presară roșiile cu piper, zahăr, sare și se stropesc cu 20 ml de ulei de măsline. Se usucă la cuptor timp de 70 de minute.
Între timp, se spală sparanghelul, se curăță partea de jos a acestuia și se taie capetele. Se fierbe sparanghelul în apă clocotită și sărată timp de 3-4 minute, apoi se scoate și se usucă.
Pentru dressing, se prăjesc semințele de pin fără ulei într-o tigaie mică. Se rup frunzele de mărar sau pătrunjel de pe tulpini și se taie grosier. Se combină oțetul cu ierburi, sare, zahăr și uleiul de măsline rămas, apoi se toarnă dressingul rezultat peste sparanghelul, roșiile și caperele calde, se marinează timp de 30 de minute.
Se spală și se usucă lămâia verde, se rade coaja și se stoarce sucul. Se curăță pepenele galben de coajă și se scot toate semințele, se taie cubulețe mici și se stropește cu puțină zeamă de lămâie. Se toacă mărunt ceapa verde. Ardeiul se taie în două jumătăți, se îndepărtează semințele mici și se tăie mărunt. Se amestecă toate ingredientele pentru sos și se condimentează după gust cu zeamă de lămâie verde, zahăr și sare.
Se curăță ardeii grași și se taie în cuburi foarte mici. Se prefierb frunzele de varză în apă clocotită cu sare, apoi se pun în apă foarte rece și se usucă bine.
Se spală peștele, se usucă și se condimentează după gust cu ardei gras tăiat, anason și sare. Se înfășoară peștele în frunze de varză și se fixează frunzele cu ajutorul scobitorilor. Peștele se coace la grătar, pe frunze de varză, la foc mediu, timp de 2 - 3 minute pe fiecare parte (sau se ung frunzele de varză cu puțin ulei de măsline și se prăjesc într-o tigaie de grătar).
Peștele se servește cu sparanghel murat, semințe de pin și sos.