Se amestecă vinul și supa într-un castron sau într-o cană de măsurare mare, se adaugă gelatină. Se lasă deoparte.
Se condimentează codul pe ambele părți cu sare și piper. Se varsă făina pe o farfurie plată. Se pune fiecare fileu în făină și se mută pe o farfurie curată.
Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu spre mare. Peștele se pune pe foc și se prepară timp de 2 - 3 minute pe fiecare parte, până când se rumenește. Codul se pune cu grijă pe prosoape de hârtie pentru ca uleiul să se scurgă.
Ciupercile se pun în tigaie (nu se scurge uleiul rămas după pește, se adaugă o cantitate suplimentară, dacă este necesar). Se prepară și se amestecă până când ciupercile lasă suc și se rumenesc ușor, timp de aproximativ 10 minute. Se adaugă șalota, usturoiul, cimbrul și se prepară, amestecând ocazional, timp de aproximativ 2 minute.
Se toarnă amestecul de vin și supă. Asigurați-vă că toată gelatina s-a dizolvat. Se aduce la fierbere, amestecând ocazional, până când cantitatea de lichid scade cu aproximativ trei sferturi. Se adaugă unt și sos de soia. Se aduce la consistența smântânii grase. Se condimentează cu sare și piper.
Gustați sosul și adăugați niște oțet sau zeamă de lămâie după gust.
File-urile de cod se pun pe un platou și se toarnă sos peste ele. Se garnisește cu pătrunjel.