COD DE ALASKA ÎN VIN MARSALA

CU CIUPERCI ȘI ȘALOTĂ
10
min
TIMPUL DE PREGĂTIRE
30
min
TIMPUL DE PREPARARE
597 KCAL /
1 PORȚIE
4 PORȚII
Cod de Alaska (Pollock de Alaska) la tigaie în vin Marsala cu ciuperci și hașma
REȚETE PENTRU SĂRBĂTORI

INGREDIENTE

Se amestecă vinul și supa într-un castron sau într-o cană de măsurare mare, se adaugă gelatină. Se lasă deoparte.

Se condimentează codul pe ambele părți cu sare și piper. Se varsă făina pe o farfurie plată. Se pune fiecare fileu în făină și se mută pe o farfurie curată.

Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu spre mare. Peștele se pune pe foc și se prepară timp de 2 - 3 minute pe fiecare parte, până când se rumenește. Codul se pune cu grijă pe prosoape de hârtie pentru ca uleiul să se scurgă.

Ciupercile se pun în tigaie (nu se scurge uleiul rămas după pește, se adaugă o cantitate suplimentară, dacă este necesar). Se prepară și se amestecă până când ciupercile lasă suc și se rumenesc ușor, timp de aproximativ 10 minute. Se adaugă șalota, usturoiul, cimbrul și se prepară, amestecând ocazional, timp de aproximativ 2 minute.

Se toarnă amestecul de vin și supă. Asigurați-vă că toată gelatina s-a dizolvat. Se aduce la fierbere, amestecând ocazional, până când cantitatea de lichid scade cu aproximativ trei sferturi. Se adaugă unt și sos de soia. Se aduce la consistența smântânii grase. Se condimentează cu sare și piper.

Gustați sosul și adăugați niște oțet sau zeamă de lămâie după gust.

File-urile de cod se pun pe un platou și se toarnă sos peste ele. Se garnisește cu pătrunjel.

MOD DE PREPARARE

01
02
03
04
05
06
07
  • 6-8 file-uri de cod de Alaska, de câte 110-170 g fiecare, spălate și uscate cu prosoape de hârtie și tăiate pe jumătate
  • 1 ¼ pahare de vin Marsala (poate fi înlocuit cu Madeira, Pinot Noir, Porto sau Sherry sec)
  • ¾ pahar de supă de pui
  • 1 pachet de gelatină fără aromă, aproximativ 2,5 lingurițe
  • 1 pahar de făină
  • ¼ pahar de ulei de măsline extravirgin
  • 280 g de ciuperci champignon, fără piciorușe, tăiate subțire
  • 4 șalote medii sau 2 mari, tocate
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 linguriță de frunze proaspete de cimbru tocate
  • 3 linguri de unt rece nesărat, cubulețe
  • 1 linguriță sos de soia
  • oțet de vin alb, oțet de Sherry sau zeamă proaspătă de lămâie după gust
  • pătrunjel proaspăt tocat

MAI MULTE REȚETE

PLĂCINTĂ
DE COD
DE ALASKA
45
min
SUPĂ CREMOASĂ
DE COD
DE ALASKA
45
min
COD DE ALASKA PRĂJIT
40
min
TOATE REȚETELE
CU COD
DE ALASKA
PLĂCINTĂ DE COD DE ALASKA
SUPĂ CREMOASĂ DE COD DE ALASKA
COD DE ALASKA PRĂJIT