Preîncălziți cuptorul până la 190°C. Ungeți cu ulei o formă de copt rezistentă la temperaturi ridicate.
Fierbeți cartofii în apa clocotită și ușor sărată timp de 20 de minute, până când se înmoaie. În același timp, fierbeți dovleceii timp de 5 minute, apoi uscați-i.
Puneți file-urile de pește într-o oală cu supă, adăugați frunze de dafin și o bucată de unt. Fierbeți între 5 și 6 minute, până când peștele este gata. Atunci când îl atingeți cu furculița pentru a vedea dacă este gata, peștele trebuie să se fărâmițeze. Mutați peștele în forma de copt cu ajutorul unei spumiere.
Se toarnă vin alb în oala cu supă în care a fiert peștele. Scoateți de acolo frunza de dafin. Adăugați făina de porumb amestecată și încălziți, amestecând ocazional, până când amestecul se îngroașă și se uniformizează. Se amestecă mazărea, dovleceii și mărarul. Se adaugă piper și sare, apoi se toarnă acest amestec peste peștele din forma de copt.
Se scurg cartofii de apă, se adaugă lapte și unt, și se pasează. Se condimentează cu sare și piper după gust.
Puneți cu ajutorul unei linguri piure-ul peste peștele acoperit cu aluat, astfel încât întreaga suprafață a formei să fie acoperită. Puneți plăcinta la cuptor și coaceți timp de 25 - 30 de minute, până când cartofii se rumenesc. Sfatul bucătarului-șef: puteți porni grătarul superior din cuptor în ultimele câteva minute.