Se pune tava de copt la cuptor la 10 cm sub grătar, se încălzește grătarul până la o temperatură ridicată. Se pune o folie de aluminiu și se pulverizează cu spray de gătit (sau se folosește folie antiaderentă).
Într-un blender, se amestecă maioneză, iaurt, zeamă de lămâie, miere, sare, piper, apă și frunze de spanac. Se amestecă până la omogenizare. În timp ce se face amestecul, se adaugă treptat ulei de măsline. Se adaugă sare și piper după gust.
Se încălzește uleiul într-o cratiță pusă la foc mediu și se adaugă quinoa. Se prăjește timp de 5-6 minute. Se adaugă supă sau apă și ¼ linguriță de sare, se aduce la fierbere. Focul se dă mai încet, se acoperă oala și se prepară timp de 15 minute. Se amestecă și se ține la cald.
Se aduce apa sărată la punctul de fierbere. Se adaugă mazărea și se fierbe 2 minute. Apoi se scurge apa.
Se pun file-urile de cod de Alaska și se ung cu ulei. Se presară cu pudră de chili, sare și piper, se freacă ușor condimentele în pește. Se stoarce zeama dintr-o felie de lămâie verde pe fiecare file. Se prăjește timp de 5-7 minute, sau până când peștele se va rumeni ușor. Se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă pentru 5 minute.
Se împarte quinoa în patru boluri. Deasupra se pun mazărea, roșiile, ridichile, coriandrul și feliile de avocado. Se scoate codul și se stropește cu dressing. Dressingul se servește separat.