BOL COLORAT CU COD DE ALASKA

ȘI DRESSING MĂSLINIU
15
min
TIMPUL DE PREGĂTIRE
25
min
TIMPUL DE PREPARARE
829 KCAL /
1 PORȚIE
4 PORȚII
Cod la grătar într-un bol curcubeu cu dressing verde cremos

INGREDIENTE

Se pune tava de copt la cuptor la 10 cm sub grătar, se încălzește grătarul până la o temperatură ridicată. Se pune o folie de aluminiu și se pulverizează cu spray de gătit (sau se folosește folie antiaderentă).

Într-un blender, se amestecă maioneză, iaurt, zeamă de lămâie, miere, sare, piper, apă și frunze de spanac. Se amestecă până la omogenizare. În timp ce se face amestecul, se adaugă treptat ulei de măsline. Se adaugă sare și piper după gust.

Se încălzește uleiul într-o cratiță pusă la foc mediu și se adaugă quinoa. Se prăjește timp de 5-6 minute. Se adaugă supă sau apă și ¼ linguriță de sare, se aduce la fierbere. Focul se dă mai încet, se acoperă oala și se prepară timp de 15 minute. Se amestecă și se ține la cald.

Se aduce apa sărată la punctul de fierbere. Se adaugă mazărea și se fierbe 2 minute. Apoi se scurge apa.

Se pun file-urile de cod de Alaska și se ung cu ulei. Se presară cu pudră de chili, sare și piper, se freacă ușor condimentele în pește. Se stoarce zeama dintr-o felie de lămâie verde pe fiecare file. Se prăjește timp de 5-7 minute, sau până când peștele se va rumeni ușor. Se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă pentru 5 minute.

Se împarte quinoa în patru boluri. Deasupra se pun mazărea, roșiile, ridichile, coriandrul și feliile de avocado. Se scoate codul și se stropește cu dressing. Dressingul se servește separat.

MOD DE PREPARARE

01
02
03
04
05
06
  • 4 file-uri de cod de Alaska, de aproximativ 170 g fiecare
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1-2 lingurițe de pudră de chili după gust
  • sare după gust
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 1 lămâie verde, tăiată în 4 felii
  • ⅓ pahar de maioneză
  • ⅓ pahar de iaurt neîndulcit
  • 2 linguri de zeamă de lămâie verde pentru dressing
  • 1 linguriță de miere
  • ⅛ linguriță de sare pentru dressing
  • 3 linguri de apă
  • 1 pahar de frunze de spanac proaspăt
  • ⅓ pahar de ulei de măsline pentru dressing
  • 1 lingură de ulei de măsline pentru quinoa
  • 1 pahar de quinoa
  • 2 pahare de supă de pui sau apă
  • 250 g mazăre dulce, tăiată în jumătăți pe diagonală
  • 12 roșii cherry, tăiate în jumătăți
  • 8 ridichi, feliate subțire
  • ½ pahar de coriandru
  • 2 avocado, tăiați

MAI MULTE REȚETE

COD DE ALASKA ÎN VIN MARSALA
160
min
SUPĂ CREMOASĂ
DE COD
DE ALASKA
45
min
COD DE ALASKA PRĂJIT
40
min
TOATE REȚETELE
CU COD
DE ALASKA
COD DE ALASKA ÎN VIN MARSALA
SUPĂ CREMOASĂ DE COD DE ALASKA
COD DE ALASKA PRĂJIT