FILE DE COD DE ALASKA LA CUPTOR

90
min
TIMPUL DE PREGĂTIRE
45
min
TIMPUL DE PREPARARE
360 KCAL /
1 PORȚIE
4 PORȚII
DIETETIC
File de cod la cuptor

INGREDIENTE

Se preîncălzește cuptorul până la 100°C și se pregătește o tavă cu hârtie de copt. Se spală roșiile, se taie jumătăți și se pun într-o tavă de copt, cu partea tăiată orientată în sus.

Portocala se spală în apă fierbinte, se șterge cu un prosop de hârtie, iar coaja se rade mărunt. Roșiile se presară cu coajă de portocală, piper, zahăr, sare, se stropesc cu ulei de măsline și se usucă la cuptor timp de 45 de minute.

Se curăță ceapa și se taie felii subțiri, apoi se prăjește într-o tigaie timp de 3 minute și se adaugă 10 ml de ulei de măsline, se condimentează cu sare după gust. Se taie măslinele în bucăți mari. Se rup frunzele de rozmarin de pe tulpini și se taie mărunt. Se spală peștele, se usucă bine și se sărează.

Roșiile se scot din cuptor, iar acesta se preîncălzește până la 200°C. Se pregătesc patru foi de hârtie de copt (40 x 40 cm). Pe fiecare hârtie se pune câte un fileu, un sfert din roșiile uscate, ceapă, măsline, rozmarin și piper. Se stropește cu uleiul de măsline rămas, apoi se înfășoară hârtia și se coace într-o tavă de copt în cuptor timp de 20 - 25 de minute.

MOD DE PREPARARE

01
02
03
04
  • 4 file-uri de cod, fiecare de 180 g
  • 200 g de ceapă roșie
  • 50 ml ulei de măsline
  • 60 g de măsline negre, fără sâmburi
  • 4 legături de rozmarin
  • 200 g roșii cherry
  • 1 portocală (pentru roșii)
  • piper proaspăt măcinat
  • zahăr
  • sare
  • 20 ml ulei de măsline

MAI MULTE REȚETE

COD DE ALASKA ÎN VIN MARSALA
160
min
SUPĂ CREMOASĂ
DE COD
DE ALASKA
45
min
COD DE ALASKA PRĂJIT
40
min
TOATE REȚETELE
CU COD
DE ALASKA
COD DE ALASKA ÎN VIN MARSALA
SUPĂ CREMOASĂ DE COD DE ALASKA
COD DE ALASKA PRĂJIT