Se preîncălzește cuptorul până la 100°C și se pregătește o tavă cu hârtie de copt. Se spală roșiile, se taie jumătăți și se pun într-o tavă de copt, cu partea tăiată orientată în sus.
Portocala se spală în apă fierbinte, se șterge cu un prosop de hârtie, iar coaja se rade mărunt. Roșiile se presară cu coajă de portocală, piper, zahăr, sare, se stropesc cu ulei de măsline și se usucă la cuptor timp de 45 de minute.
Se curăță ceapa și se taie felii subțiri, apoi se prăjește într-o tigaie timp de 3 minute și se adaugă 10 ml de ulei de măsline, se condimentează cu sare după gust. Se taie măslinele în bucăți mari. Se rup frunzele de rozmarin de pe tulpini și se taie mărunt. Se spală peștele, se usucă bine și se sărează.
Roșiile se scot din cuptor, iar acesta se preîncălzește până la 200°C. Se pregătesc patru foi de hârtie de copt (40 x 40 cm). Pe fiecare hârtie se pune câte un fileu, un sfert din roșiile uscate, ceapă, măsline, rozmarin și piper. Se stropește cu uleiul de măsline rămas, apoi se înfășoară hârtia și se coace într-o tavă de copt în cuptor timp de 20 - 25 de minute.