FRIPTURĂ DE SOMON DE ALASKA

MATURAT ÎN FÂN TIMP DE 5 ZILE ȘI GĂTIT LA FOC DESCHIS, ÎN LEMN DE MESTEACĂN, CU SOS DE VARZĂ MURATĂ. REȚETA LUI ALEX PETRICEAN
35
min
TIMPUL DE PREGĂTIRE
15
min
TIMPUL DE PREPARARE
492 KCAL /
1 PORȚIE
2 PORȚII
Friptură de somon sălbatic de Alaska în stilul bucătăriei tradiționale românești
  • 400 g de somon de Alaska
  • 30 g de miso
  • 20 g de fân
  • 20 g de unt
  • 100 g de smântână
  • 100 ml de zeamă de varză

INGREDIENTE

Somonul se unge cu pastă miso, apoi se așterne peste bucata de carne fânul răsfirat. Se lasă la maturat timp de 5 zile, la o temperatură de 5 grade. Apoi se arde fânul cu care a fost acoperit somonul și se îndepărtează surplusul de miso cu un șervet curat de bucătărie. Se leagă circular, folosind ață alimentară și se unge cu unt topit.

Se introduce în frigider timp de 20 minute, după care se pune pe o frigăruie confecționată din lemn de mesteacăn verde. Se amestecă apoi smântâna cu zeama de varză, pătrunjelul, muștarul și untul, cu ajutorul unui blender până se omogenizează. Hrișca se tostează într-o tigaie încinsă, timp de 1 minut și se lasă la răcit.

Peștele se gătește pe grătar, timp de 3 minute, întorcându-l constant. Se introduce apoi la cuptorul preîncălzit la 180oC, preț de 2 minute și este gata. Se presară semințele de hrișcă poaspăt tostate.

Se așează sosul pe farfurie, central și pe deasupra bucății de pește. Poftă bună!

MOD DE PREPARARE

01
02
03
04
  • 2 legături pătrunjel
  • 1 lingură muștar
  • 1 lingură unt
  • 2 legături de pătrunjel
  • 50 g de hrișcă

MAI MULTE REȚETE

SARAMURĂ
DE SOMON SĂLBATIC
50
min
SOMON SĂLBATIC
DE ALASKA
ÎN MUȘTAR
55
min
PLATOU
DE FRUCTE
DE MARE ALASKA
15
min*
TOATE REȚETELE
CU SOMON SĂLBATIC
SARAMURĂ DE SOMON SĂLBATIC
SOMON SĂLBATIC DE ALASKA ÎN MUȘTAR
PLATOU DE FRUCTE DE MARE ALASKA