Somonul se unge cu pastă miso, apoi se așterne peste bucata de carne fânul răsfirat. Se lasă la maturat timp de 5 zile, la o temperatură de 5 grade. Apoi se arde fânul cu care a fost acoperit somonul și se îndepărtează surplusul de miso cu un șervet curat de bucătărie. Se leagă circular, folosind ață alimentară și se unge cu unt topit.
Se introduce în frigider timp de 20 minute, după care se pune pe o frigăruie confecționată din lemn de mesteacăn verde. Se amestecă apoi smântâna cu zeama de varză, pătrunjelul, muștarul și untul, cu ajutorul unui blender până se omogenizează. Hrișca se tostează într-o tigaie încinsă, timp de 1 minut și se lasă la răcit.
Peștele se gătește pe grătar, timp de 3 minute, întorcându-l constant. Se introduce apoi la cuptorul preîncălzit la 180oC, preț de 2 minute și este gata. Se presară semințele de hrișcă poaspăt tostate.
Se așează sosul pe farfurie, central și pe deasupra bucății de pește. Poftă bună!