Se ia un file de somon sălbatic pe care îl porționăm la 160 de grame, după care pregătim legumele: ardei iute, roșii, ardei gras și ceapă roșie, pe care le spălăm.
Apoi le dăm față pe grill după care le tăiem cubulețe. Se ia o tigaie mai adâncă și se încinge bine, adăugăm ulei și dăm față unui file de somon, după care se adaugăm legumele tăiate și apă cât să treacă puțin peste somon. Se lasă la fiert la foc mic până se reduce la jumătate și somonul este gătit. Între timp pregătim mămăliguță - 125 de grame de mălai și 500 de ml de apă cu sare.
Din mămăliga obținută vom face o canea pe care o dăm prin făină de mălai și o prăjim în ulei înainte de servire.
În farfurie se pune aproximativ 100 de ml de saramură și legume, pe mijlocul farfuriei vom așeza somonul iar în partea din dreapta sus caneaua de mămăliguță prăjită.
Se decorează ca în poză cu ierburi aromatice și roșii uscate.