SARAMURĂ DE SOMON SĂLBATIC

CU MĂMĂLIGUȚĂ CROCANTĂ. REȚETA LUI NICOLAE LICĂ
25
min
TIMPUL DE PREGĂTIRE
25
min
TIMPUL DE PREPARARE
365 KCAL /
1 PORȚIE
1 PORȚIE
REȚETE PENTRU SĂRBĂTORI
Somon sălbatic de Alaska marinat cu mămăligă crocantă
Se ia un file de somon sălbatic pe care îl porționăm la 160 de grame, după care pregătim legumele: ardei iute, roșii, ardei gras și ceapă roșie, pe care le spălăm.

Apoi le dăm față pe grill după care le tăiem cubulețe. Se ia o tigaie mai adâncă și se încinge bine, adăugăm ulei și dăm față unui file de somon, după care se adaugăm legumele tăiate și apă cât să treacă puțin peste somon. Se lasă la fiert la foc mic până se reduce la jumătate și somonul este gătit. Între timp pregătim mămăliguță - 125 de grame de mălai și 500 de ml de apă cu sare.

Din mămăliga obținută vom face o canea pe care o dăm prin făină de mălai și o prăjim în ulei înainte de servire.

În farfurie se pune aproximativ 100 de ml de saramură și legume, pe mijlocul farfuriei vom așeza somonul iar în partea din dreapta sus caneaua de mămăliguță prăjită.

Se decorează ca în poză cu ierburi aromatice și roșii uscate.

MOD DE PREPARARE

01
02
03
04
05

INGREDIENTE

  • 4 file-uri de somon de Alaska a câte 160 g
  • 50 g de ardei iute
  • 100 g de ceapă roșie
  • 100 g de roșii
  • ardei gras
  • 1l de apă
  • 20 g de sare
  • 125 g de mălai

MAI MULTE REȚETE

PLATOU
DE FRUCTE
DE MARE ALASKA
15
min*
SOMON SĂLBATIC
DE ALASKA
ÎN MUȘTAR
55
min
FRIPTURĂ TARTAR DE SOMON SĂLBATIC
32
min
TOATE REȚETELE
CU SOMON SĂLBATIC
PLATOU DE FRUCTE DE MARE ALASKA
SOMON SĂLBATIC DE ALASKA ÎN MUȘTAR
FRIPTURĂ TARTAR DE SOMON SĂLBATIC