Se preîncălzește cuptorul până la 230°C, se pun legumele tocate într-o pungă mare cu sistem de închidere, se adaugă ulei, sare, praf de usturoi și piper.
Se închide punga și se răstoarnă de mai multe ori, astfel încât legumele să se amestece cu condimentele. Apoi legumele se scot și se pun într-o tavă de copt. Se coace totul la cuptor timp de 15 minute.
În timp ce legumele se coc la cuptor, se amestecă uleiul de măsline, siropul de arțar, muștarul, condimentul pentru carne de pui și usturoiul. Dacă gătiți cu somon de Alaska congelat, spălați file-urile sub apă rece și curățați-le de gheață. Se șterg file-urile cu prosoape de hârtie. Se unge somonul cu amestecul de muștar. Se scoate tava de copt din cuptor, se întorc legumele și se face loc între ele, astfel încât să poată fi adăugat peștele.
Se pun file-urile pe tava de copt și se pun din nou în cuptor. Se prepară încă 15 minute (în cazul somonului congelat) sau 10-12 minute (în cazul somonului proaspăt sau decongelat), până când peștele nu mai este transparent. File-ul se va servi împreună cu legumele.