PACHEȚELE DE PRIMĂVARĂ PROASPETE

CU SOMON AFUMAT ȘI BUSUIOC
45
min
TIMPUL DE PREGĂTIRE
10
min
TIMPUL DE PREPARARE
473 KCAL /
1 PORȚIE
4-5 PORȚII
Pachețele de primăvară proaspete cu somon afumat și busuioc
Scufundați tăițeii de orez în apă fierbinte timp de 8-10 minute până când devin moi și transparenți. Strecurați-i și stropiți-i cu puțină apă pentru a împiedica lipirea lor; puneți-i deoparte. Amestecați ciupercile cu sosul de soia; lăsați-le deoparte.

Scufundați o foaie de pachețel de primăvară într-un bol puțin adânc cu apă caldă timp de 20-30 secunde sau până se înmoaie. Scoateți foaia cu grijă și scurgeți apa de pe ea. Puneți-o pe un platou de lemn sau pe o suprafață de lucru. Puneți în strat cam 1/8 din totalul ingredientelor de-a lungul centrului foii, lăsând o margine la fiecare capăt: feliile de somon afumat, castravetele, morcovii, avocado-ul, tăițeii de orez, ciupercile, busuiocul, coriandrul, ceapa roșie și arahidele.

Ridicați marginea foii cât mai aproape de dvs. și rulați-o peste ingrediente, îndesând și presând toate ingredientele într-o formă de trabuc. Împăturiți capetele, pentru închidere. Puneți ruloul deoparte, cu partea în care se lipește în jos; repetați împachetarea cu restul rulourilor.

MOD DE PREPARARE

01
02
03

INGREDIENTE

Pachețele de primăvară proaspete
  • 60 g de tăiței de orez uscați
  • 4 pălării de ciuperci shiitake (cam 60 g), feliate subțire
  • 2 linguri de sos de soia
  • 8 - 10 foi rotunde pentru pachețele de primăvară, dimensiune 20 cm
  • 2 căni de somon de Alaska afumat, felii subțiri (cam 200 g)
  • 1 cană de castraveți tăiați julienne
  • 1 cană de morcovi tăiați julienne
  • 1 avocado de mărime medie, tăiat în cuburi
  • 1 cană de frunze de busuioc tocate grosier
  • 1 cană de coriandru tocat
  • 1/4 cană ceapă roșie tocată
  • 1/2 cană de arahide întregi tocate grosier
  • 1 cană oțet aromatizat de orez
  • 1 ceapă verde tocată
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 lingurițe de ulei de susan
  • 1 linguriță de ghimbir răzuit
Sos
Pachețele de primăvară proaspete
Amestecați oțetul de orez, ceapa verde, sosul de soia, uleiul de susan și ghimbirul într-un bol.
01
Sos

MAI MULTE REȚETE

CLĂTITE
DIN FĂINĂ INTEGRALĂ
25
min
SUPĂ CREMOASĂ
DE COD
DE ALASKA
45
min
LIPIE LA GRĂTAR
ȘI SOMON AFUMAT
40
min
TOATE REȚETELE
CU SOMON AFUMAT
CLĂTITE DIN FĂINĂ INTEGRALĂ
SUPĂ CREMOASĂ DE COD DE ALASKA
LIPIE LA GRĂTAR ȘI SOMON AFUMAT