Fileul de cod se tapetează cu un prosop uscat pentru a elimina apa din el, apoi se condimentează cu sare și piper. Sfecla se spală și se pune la cuptor pentru coacere. Se ține la cuptor 60 minute la 160 grade. File-ul de cod condimentat se pune în tavă cu mălai și se tapetează foarte bine.
După ce a fost coaptă, sfecla se curață de coajă și se pune cuburi în Thermomix pentru pasare. Se adaugă smântână dulce și untul fierbinte peste sfeclă. Se pasează la viteza 10, timp de 3 minute, până devine foarte fin și cremos.
Usturoiul curățat se zdorbește cu lama cuțitului și se pune la fiert cu laptele până ajuge la temperatura de 80 grade. Apoi se strecoară și se lasă la răcit timp de 15 minute. Peste laptele infuzat cu usturoi se adaugă sare după gust și lecitină. Se pasează cu blenderul până se topește lecitina.
Se încinge uleiul în tigaie la temperatura de 170 grade și se pune peștele la prăjit.
Porumbul știulete se taie într-o felie subțire pentru a rămâne boabele lipite.
Se pune deoparte și se condimentează cu sare.
După ce a fost prăjit, peștele se pune într-o tavă cu prosop de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.
Infuzia de lapte cu usturoi se pune într-un vas și se adaugpă peste el sonda de spumă. Se pornește aparatul de spumă cam două minute până începe să se formeze spuma de usturoi.
Se face platting conform foto.