RISOTTO CU SOMON SĂLBATIC DE ALASKA

10
min
TIMPUL DE PREGĂTIRE
20
min
TIMPUL DE PREPARARE
238 KCAL /
1 PORȚIE
6 PORȚII
DIN PEȘTE CONGELAT
DIETETIC
 Ризотто и запеченная красная рыба горбуша

INGREDIENTE

Gătiți risotto cu ciuperci timp de aproximativ 15-18 minute.

În timp ce risotto se prepară, se aduce supa de pui la fierbere într-o tigaie sau o cratiță mare și antiaderentă. Se spală somonul congelat în apă rece. Se scoate tigaia de pe foc și se pune cu grijă peștele în supa de pui, cu pielea în jos. Se pune din nou pe aragaz.

După fierbere, se acoperă tigaia și se prepară timp de 4-5 minute (în cazul somonului congelat) sau 2 minute (în cazul peștelui decongelat). Opriți focul și lăsați peștele să se pătrundă cu aromele din lichid timp de 5 minute. Scoateți somonul, condimentați cu piper și răciți-l puțin.

Adăugați sparanghel, mazăre și parmezan la risottoul preparat, gătiți până când va fi gata. Feliați somonul în bucăți mari și puneți-l în risotto.

MOD DE PREPARARE

01
02
03
  • 4 file-uri de somon sălbatic de 120-170 g fiecare, congelate sau decongelate
  • 2 pungi de 200-250 g fiecare de risotto cu ciuperci
  • 1 pahar de ciuperci proaspete (champignon sau albe), tăiate în bucăți mici
  • 400-500 ml de supă de pui
  • piper după gust
  • 300 g de sparanghel proaspăt, tocat în bucăți de 5 cm și/sau mazăre prefiartă
  • ¼ pahar de parmezan proaspăt ras
  • ¼ pahar de frunze de busuioc tocat
04

MAI MULTE REȚETE

SARAMURĂ
DE SOMON SĂLBATIC
50
min
PLATOU
DE FRUCTE
DE MARE ALASKA
15
min*
FRIPTURĂ TARTAR DE SOMON SĂLBATIC
32
min
TOATE REȚETELE
CU SOMON SĂLBATIC
SARAMURĂ DE SOMON SĂLBATIC
PLATOU DE FRUCTE DE MARE ALASKA
FRIPTURĂ TARTAR DE SOMON SĂLBATIC