SALATĂ CU COD NEGRU AFUMAT

30
min
TIMPUL DE PREGĂTIRE
15
min
TIMPUL DE PREPARARE
490 KCAL /
1 PORȚIE
1 PORȚIE
Salată cu cod negru afumat

INGREDIENTE

Ghimbirul se trece prin amidon și se prăjește în friteuză, la 180°С.

Salata se asezonează cu sos ponzu, ulei de măsline și se pune pe farfurie.

Alături se pun segmente de grapefruit fără membrană, roșiile cherry tăiate în jumătate și ghimbirul marinat și prăjit în friteuză.

Pentru afumarea în afumătoare folosiți rumeguș de vișin. Pentru afumarea pe tigaie folosiți ceai Sencha, coajă rasă de portocală, boabe de cafea, scorțișoară și anason stelat. Înainte de afumare peștele nu se sărează.

Pe salată se pune codul negru afumat la cald. Peștele se presară cu sare neagră.

MOD DE PREPARARE

01
02
03
04
05
  • 140 g de cod negru afumat
  • 5 felii de grapefruit
  • O legătură de rucola
  • O legătură de fetică (salată de câmp)
  • O legătură de mangold (sfeclă elvețiană)
  • 10 ml de sos ponzu
  • 30 g de roșii cherry
  • 15 g de ghimbir marinat
  • 10 g de amidon de cartofi
  • 30 ml ulei pentru friteuză
  • ulei de măsline
  • sare neagră
  • 300 ml de apă
  • 75 ml de sos de soia
  • 75 ml oțet Mirin
  • 50 ml de suc de lămâie
  • 15 g de praf de pește Hondashi
  • 15 g de alge Kombu
  • coaja rasă de la o lămâie
Pentru sosul ponzu
Algele Kombu se lasă să stea în apă rece timp de două ore, apoi se adaugă mirinul și sosul de soia. Fără a se lăsa să fiarbă, algele Kombu se scot din supă.

Apoi se fierbe timp de 5 minute, se stinge focul și se adaugă praful de pește Hondashi.

Coaja de lămâie rasă și sucul de lămâie se adaugă deja în sosul răcit.

Înainte de servire sosul se lasă să se odihnească 24 de ore.
01
02
03
04
Sosul ponzu

MAI MULTE REȚETE

OUĂ EN COCOTTE CU COD NEGRU DE ALASKA
16
min
SUPĂ SUIMONO CU COD NEGRU
40
min*
COD NEGRU
CU ICRE ROȘII
20
min
TOATE REȚETELE
CU COD NEGRE
OUĂ EN COCOTTE CU COD NEGRU DE ALASKA
SUPĂ SUIMONO CU COD NEGRU
COD NEGRU CU ICRE ROȘII