Se iau 300 de grame de cartofi pe care îi curățăm de coajă și îi tăiem rondele de 2 cm grosime după care îi blanșăm în apă cu sare aproximativ 3 minute. Îi scoatem în apă cu gheață.
Pesto de leurdă: 100 de grame leurdă, 60 ml ulei de măsline, 30 grame parmezan ras, 30 de grame fulgi de migdale prăjite. Adăugăm totul într-un blender și pasăm până devine pastă.
Spuma de usturoi: 100 de grame de usturoi curățat se pun la fiert la foc mic cu 500 ml de lapte și sare pentru 45 de min.
După cele 45 de minute se scoate usturoiul și se lasă la răcit, înainte de servire se adaugă 2 grame lecitină de soia și se pasează în blender pentru a crea spumă.
Somonul se panerează în făină, ou și făină de mălai aromatizat cu ierburi, după care se gătește la cuptor la temperatura de 190C până capătă o culoare aurie și atinge temperatura interioară de min 63 grade .
Înainte de servire încălzim cartofii în apă cu sare aproximativ 1 minut după care îi scoatem într-un bol de inox în care adăugăm o lingură de pesto de leurdă și îi amestecăm.
Somonul se așează în farfurie pe pat de cartofi cu leurdă iar deasupra se așează spumă de usturoi.