SOMON DE ALASKA ÎN CRUSTĂ DE MĂLAI

CARTOFI CU PESTO DE LEURDĂ ȘI SPUMĂ DE USTUROI. REȚETA LUI NICOLAE LICĂ
55
min
TIMPUL DE PREGĂTIRE
15
min
TIMPUL DE PREPARARE
453 KCAL /
1 PORȚIE
4 PORȚII
REȚETE PENTRU SĂRBĂTORI
Somon sălbatic de Alaska în crustă de mălai, cartofi cu pesto de leurdă și spumă de usturoi
Se iau 300 de grame de cartofi pe care îi curățăm de coajă și îi tăiem rondele de 2 cm grosime după care îi blanșăm în apă cu sare aproximativ 3 minute. Îi scoatem în apă cu gheață.

Pesto de leurdă: 100 de grame leurdă, 60 ml ulei de măsline, 30 grame parmezan ras, 30 de grame fulgi de migdale prăjite. Adăugăm totul într-un blender și pasăm până devine pastă.

Spuma de usturoi: 100 de grame de usturoi curățat se pun la fiert la foc mic cu 500 ml de lapte și sare pentru 45 de min.

După cele 45 de minute se scoate usturoiul și se lasă la răcit, înainte de servire se adaugă 2 grame lecitină de soia și se pasează în blender pentru a crea spumă.

Somonul se panerează în făină, ou și făină de mălai aromatizat cu ierburi, după care se gătește la cuptor la temperatura de 190C până capătă o culoare aurie și atinge temperatura interioară de min 63 grade .

Înainte de servire încălzim cartofii în apă cu sare aproximativ 1 minut după care îi scoatem într-un bol de inox în care adăugăm o lingură de pesto de leurdă și îi amestecăm.

Somonul se așează în farfurie pe pat de cartofi cu leurdă iar deasupra se așează spumă de usturoi.

MOD DE PREPARARE

01
02

INGREDIENTE

  • 400 g de somon sălbatic de Alaska
  • 300 g de cartofi
  • 100 g de leurdă
  • 60 ml de ulei de măsline
  • 30 g de parmezan ras
  • 20 g de fulgi de migdale
  • 100 g de usturoi curățat
  • 500 ml de lapte
  • 30 g de sare/piper
  • 2 g de lecitină de soia
03
04
05
06
07

MAI MULTE REȚETE

SARAMURĂ
DE SOMON SĂLBATIC
50
min
SOMON SĂLBATIC
DE ALASKA
ÎN MUȘTAR
55
min
PLATOU
DE FRUCTE
DE MARE ALASKA
15
min*
TOATE REȚETELE
CU SOMON SĂLBATIC
SARAMURĂ DE SOMON SĂLBATIC
SOMON SĂLBATIC DE ALASKA ÎN MUȘTAR
PLATOU DE FRUCTE DE MARE ALASKA