SOMON SĂLBATIC DE ALASKA PE PAT DE PIURE DE URZICI

REȚETA EMEI UTA
10
min
TIMPUL DE PREGĂTIRE
13
min
TIMPUL DE PREPARARE
526 KCAL /
1 PORȚIE
1 PORȚIE
Somon de Alaska pe pat de piure de urzici
Somon. 2 bucăți a câte 80 gr fiecare – unse cu ulei de măsline, sare, piper și ierburi aromatice de provence - se bagă la cuptor la 180 grade – cc 12-13 min.

Piure de urzici. 250 g de urzici opărite 2 min în apă fiartă – după ce sunt opărite se scot în strecurătoare și se țin sub jet de apă rece pentru a-și păstra culoarea și a se opri din fierbere. Se adaugă următoarele ingredientele: cartof copt, sare (5 g), piper (5 g), unt, lapte. După care toată compoziția se bagă in blender. Se lasă puțin la răcit apoi se montează pe farfurie. Deasupra se pun cele 2 bucăți de somon.

MOD DE PREPARARE

01
02

INGREDIENTE

  • 160 g de somon de Alaska
  • Ulei de măsline
  • Sare
  • Piper
  • Ierburi aromatice de Provence
  • 250 g de urzici
  • 50 g de cartof copt
  • 10 g de unt
  • 100 ml de lapte

MAI MULTE REȚETE

SARAMURĂ
DE SOMON SĂLBATIC
50
min
SOMON SĂLBATIC
DE ALASKA
ÎN MUȘTAR
55
min
PLATOU
DE FRUCTE
DE MARE ALASKA
15
min*
TOATE REȚETELE
CU SOMON SĂLBATIC
SARAMURĂ DE SOMON SĂLBATIC
SOMON SĂLBATIC DE ALASKA ÎN MUȘTAR
PLATOU DE FRUCTE DE MARE ALASKA