ZACUSCĂ LIPOVENEASCĂ

DIN COD DE ALASKA AFUMAT. REȚETA LUI NICOLAE LICĂ
2,5
ore
TIMPUL DE PREGĂTIRE
20
min
TIMPUL DE PREPARARE
231 KCAL /
1 PORȚIE
4 PORȚII
Zacuscă Lipovenească din Cod de Alaska afumat
  • 200 g Cod de Alaska filetat
  • 50 g de morcov
  • 100 g de ceapă albă
  • 10 g de usturoi
  • 100 ml de sos roșii
  • Sare/piper după gust
  • 10 g de pătrunjel proaspăt
  • 4 felii de pâine neagră

INGREDIENTE

File-ul de cod se pune la afumat timp de 2 ore, iar între timp se pregătesc legumele, aproximativ 150 de grame. Ceapa, morcovul și usturoiul se curață de coajă și se taie julien, după care se călesc intr-o tigaie la foc mic, cu ulei, timp de 20 de minute până devin moi. Adăugăm 100 de ml sos de roșii, o frunză de dafin, sare și piper și lăsăm totul la foc mic până ajunge la consistența unei paste.

Se ia peștele din afumătoare, se desface în fâșii mici cu mâinile, se amestecă cu compoziția de legume deja pregătită, se mai lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 10 minute, se adaugă pătrunjel proaspăt tăiat și se lasă la răcit.

Pentru servire pregătim 4 felii de pâine neagră pe care le ungem cu unt și le condimentăm cu sare și piper după care le punem la prăjit.

Se așează pâinea prăjită în mijlocul farfuriei iar din zacuscă vom face compoziție atractivă pe care o vom așeza în mijlocul pâinii. Se decorează cu ou de prepeliță.

Farfuria se decorează cu ierburi aromatice, ridichie murată, chives și hrean proaspăt ras.

MOD DE PREPARARE

01
02
03
04
05
  • 20 g de unt
  • 1 jumătate de ou de prepeliță fiert
  • 10 g de salată din icre de știucă
  • 1 sfert de ridichie roșie murată
  • Hrean proaspăt ras
  • 2 fire chives
  • 1 g sare Maldon
  • Sakura pentru decor

MAI MULTE REȚETE

COD DE ALASKA ÎN VIN MARSALA
160
min
SUPĂ CREMOASĂ
DE COD
DE ALASKA
45
min
COD DE ALASKA PRĂJIT
40
min
TOATE REȚETELE
CU COD
DE ALASKA
COD DE ALASKA ÎN VIN MARSALA
SUPĂ CREMOASĂ DE COD DE ALASKA
COD DE ALASKA PRĂJIT