File-ul de cod se pune la afumat timp de 2 ore, iar între timp se pregătesc legumele, aproximativ 150 de grame. Ceapa, morcovul și usturoiul se curață de coajă și se taie julien, după care se călesc intr-o tigaie la foc mic, cu ulei, timp de 20 de minute până devin moi. Adăugăm 100 de ml sos de roșii, o frunză de dafin, sare și piper și lăsăm totul la foc mic până ajunge la consistența unei paste.
Se ia peștele din afumătoare, se desface în fâșii mici cu mâinile, se amestecă cu compoziția de legume deja pregătită, se mai lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 10 minute, se adaugă pătrunjel proaspăt tăiat și se lasă la răcit.
Pentru servire pregătim 4 felii de pâine neagră pe care le ungem cu unt și le condimentăm cu sare și piper după care le punem la prăjit.
Se așează pâinea prăjită în mijlocul farfuriei iar din zacuscă vom face compoziție atractivă pe care o vom așeza în mijlocul pâinii. Se decorează cu ou de prepeliță.
Farfuria se decorează cu ierburi aromatice, ridichie murată, chives și hrean proaspăt ras.